domingo, 3 de noviembre de 2013

Mostra de l'obsidiana prehistòrica al Museu de Gavà

El Museu de Gavà participa en un programa d'activitats centrades en l'arqueologia i la prehistòria

Gavà, 03/11/13

La mostra. Dani Magallón

Gavà fa una mostra del seu patrimoni cultural amb l'exposició sobre les obsidianes neolitiques de fa més de 5.000 anys trobades a diversos jaciments del territori català. L'obsidiana és una roca de color negre, a vegades, confosa amb un mineral, però no ho és.
Fins al 10 de Novembre s'exposarà una mostra de l'època neolitica amb les sis úniques peces d'obsidiana que es troben a Catalunya.

D'una banda, la funció d'aquesta roca era principalment com a eina de tall, que s'ha trobat entre les ofrenes fetes als morts. D'altra banda, aquesta mostra vol donar a conèixer la història dels nostres avantpassats i com van arribar des de Sardenya fins a Catalunya.

Els arqueòlegs han dut a terme no només estudis sobre aquest singular conjunt d'objectes, sinó també investigacions que han permès conèixer millor les comunitats neolítiques de la Mediterrània occidental. La Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, participa en el programa d'exposicions itinerants "Coincidències insòlites" pert tal de promoure el patrimoni artístic català.

Així mateix, al Museu de Gavà, s'ofereix una xerrada a càrrec de Josep Bosch, conservador del Museu de Gavà, i de Juan Gibaja, investigador del CSIC-Institució Milà i Fontanals, en què els visitants de totes les edats podran conèixer de primera mà com s'estudien aquestes peces d'obsidiana, així com conèixer el seu origen o com esbrinar l'ús que se'n feia. L'activitat és gratuïta i està recomanada a partir de 10 anys.


No hay comentarios:

Publicar un comentario